Sign & Print Festival: focus op creativiteit en inspiratie in intieme setting

Sign & Print Festival: focus op creativiteit en inspiratie in intieme setting

04-03-2020 (15:29) - Creatie

Volgende week is het eindelijk zover. Dan staat de eerste editie van het nieuwe, intieme ‘hyperactieve zusje’ van Sign & Print Expo op de agenda: Sign & Print Festival. De timetable is gepubliceerd en bevestigt de focus van de organisatie op creativiteit, inspiratie en interactie.
 
Met circa 70 partners, 25+ inspirerende sprekers, digital design workshops en een viertal exposities belooft het een succesvolle lancering te worden. “Ben je van plan om het festival te bezoeken? Bereid je dan alvast voor op jouw festivalbezoek door jouw favoriete expert sessies alvast te omcirkelen zodat je zeker weet dat je niets mist”, zegt Rowdy van den Nieuwenhuizen, Marketing Manager van Sign & Print Festival.
 

Duurzaamheid area

Duurzaamheid is een hot-item. De festivalorganisatie speelt hier zelf ook op in met gerecyclede lanyards van
petflessen en het ontwikkelen van tasjes en zitzakken uit voormalig communicatie-materiaal. Maar hoe beïnvloedt duurzaamheid het brein van onze creatieve sector? Met welke duurzaamheidstrends moet je rekening houden? Welke duurzame ontwikkelingen zijn er op het gebied van inkjet, 3D print en circulaire instore promoties? En in hoeverre wordt er in de festivalbranche rekening gehouden met duurzaam drukwerk? Dit is slechts een greep uit de vraagstukken die experts als BlueTerra, Holbox, RTL, Generous Minds en vanPlestik in deze area beantwoorden.
 

Technologieën area

Hoe ga je om met de digitale transformatie van grafimedia? Hoe ziet deze opmars er in de nabije toekomst uit? Welke projectmanagement tools zijn van belang voor jouw organisatie? En hoe zet je personalisatie in bij grootformaat drukwerk? Sprekers als VIM Group, Connexxion, Graphic Matters, Flam3D en Anders2 inspireren jou over de nieuwste technologieën welke je kan implementeren in jouw werkveld. Tevens maak je tijdens een mogelijk festivalbezoek gebruik van een ‘digitaal visitekaartje’, waarmee jij met het scannen van interessante partners na jouw beursbezoek alle informatie digitaal ontvangt.
 

De’sign meet-up room

De kracht van de creatieve sector zit in het vermogen om te innoveren en waarde te creëren. Creatievelingen zijn in staat om complexe vraagstukken op unieke wijze te visualiseren. Snelheid, creativiteit en kennis zijn hierin essentiële onderdelen. Experts van Adobe, SketchUp en Blender geven jou tijdens uitgebreide interactieve workshops een update over de belangrijkste tools binnen deze digitale design toolkits. Als cherry on the cake geeft een van de top van de vrouwelijke ondernemers in Nederland, Jenny Elissen, op woensdag 11 maart een expert sessie over het onderwerp ‘hoe creativiteit leidt tot inspiratie’.
 
 
Met 30 gevulde timeslots op de timetable is er enorm veel gaande op het relatief kleinschalige festival. Deze keynotes wil je zeker je niet missen:
 
Woensdag 11 maart 2020:
13:30 – 14:15 uur: Ronald Lewerissa – Duurzaakheidstrends in (packaging) design
14:30-15:15 uur: Wim Andréa - Technologie & marcom
15:30 – 16:15 uur: Jenny Elissen – Creativiteit leidt tot inspiratie
17:30 – 18:00 uur: Pieter Steijger – Duurzaam toepassen van printwerk in de festivalbranche

Donderdag 12 maart 2020:
12:00 – 12:30 uur: Ivar Hannessen – Randstad: hoe produceer en distribueer je wereldwijd 40.000 m2 gepersonaliseerd digitaal geprint behang
13:30 – 14:00 uur: Nout Kooij – VanPlestik: van single use naar blijvend product
15:00 – 15:30 uur: Dennis Elbers – De toegevoegde waarde van Augmented Reality op visuele communicatie
 
De volledige timetable is terug te vinden op de website: www.signprintexpo.nl/timetable
 
Gratis registreren nu mogelijk met code 2500