Smarthouse produceert videoclip Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival

Smarthouse produceert videoclip Nederlandse inzending Eurovisie Songfestival

04-03-2020 (10:35) - Creatie

Na maandenlang speculeren met welk nummer Jeangu Macrooy Nederland gaat vertegenwoordigen op het Songfestival wordt het dan vandaag eindelijk bekend gemaakt.  En wel op een best wel spectaculaire manier - door de videoclip integraal uit te zenden bij De Wereld Draait Door. Smarthouse regisseur Joe Roberts regisseerde de clip.


Joe: “Het nummer kwam enorm bij me binnen, op een hele persoonlijke manier. Ik voelde een soort onrust wat me inspireerde om een clip te maken waarbij de kwetsbaarheid en eerlijkheid van het nummer goed tot z’n recht kwamen.”


De songfestival liedjes hebben nogal een reputatie, en het is ook de enige plek waar je zonder ironie een optreden te zien krijgt waar een piano in de fik vliegt, een vampier opera zingt op een dubstepbeat, een groep monsters hardrock speelt of een jaren tachtig-versie van Dzjengis Khan op het podium aerobics doet. Het festival waar smaak niet bestaat en less is more overschreeuwd wordt door glitters, vuur en lichtshows. Maar niets van dit alles geldt voor Jeangu’s nummer Grow en daarmee is zijn videoclip een poëtische interpretatie geworden van hem en zijn andere ‘ik’.


Credits

Client: Unexpected Records
Manager: Pieter Perquin
Concept & Director: Joe Roberts
Production Company: Smarthouse Films
Executive Producer: Danielle Guirguis
Producer: Julia Schmidt
DoP: Job Kraaijenveld
Styling: Clyde Semmoh
Editor: Benjamin Putland
Colourist: Qianwei Tong for Captcha Rotterdam