Soa Aids Nederland wint Lovie Awards met VR-EXperience

10-10-2018 (16:59) - Creatie

Vertrouwen in je partner "omdat hij of zij toch geen soa heeft", komt in internationaal onderzoek onder jongeren steeds naar voren als belangrijke reden om geen condoom te gebruiken. Met deze online tool zie je alle ex-partners van jezelf en je nieuwe geliefde in je slaapkamer staan.


Door de confrontatie met je seksuele netwerk ontdek je als jongere dat je feitelijk ook de ex van een ex moet vertrouwen om veilig zonder condoom te kunnen vrijen. De VR-EXperience wint de publieksprijs People’s Lovie Award en ontvangt van de vakjury brons in de categorie 360 video (Branded).


Hanneke Roosjen
, projectleider bij Soa Aids Nederland: “Fantastisch dat we de publieksprijs hebben gewonnen. Het feit dat juist jongeren deze EXperience relevant en creatief vinden, is voor ons de grootste eer. Dit laat zien dat Sense.info aansluit bij de vragen over seks die zij hebben.”

 

seksueel netwerk

Sense.info is een website speciaal voor jongeren met alle vragen en antwoorden over seks. De VR-EXperience is de nieuwste applicatie die aan de site is toegevoegd, zowel in het Nederlands als in het Engels. Op basis van de gegevens die bezoekers invullen, berekent en visualiseert de tool de omvang van hun seksuele netwerk. Doel is nu om de applicatie zo breed mogelijk bij jongeren onder de aandacht te brengen. Concept, design en technische realisatie was in handen van DPDK.