Social label ontwerpt arbeid op maat

18-10-2018 (13:23) - Creatie

Social label ontwerpt arbeid op maat voor de makers naar een inclusieve wereld waarin iedereen naar vermogen meedoet. Deze zondag is is de lancering van twee nieuwe Social label productlijnen met ontwerpers Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen van Studio RENS en ontwerper Joost van Bleiswijk.


SOCIAL LABEL >SKIN: is het merk dat gelanceerd wordt door Studio RENS in samenwerking met Handweverij ASVZ, zorgaanbieder voor mensen met een geestelijke beperking. Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen maakten speciaal voor de wevers van zorggroep ASVZ in Tilburg een nieuw weefgetouw voor een innovatief ontwerp op ambachtelijke wijze. De begeleiders en medewerkers van het TextielMuseum | TextielLab werken samen om het vakmanschap van het weven bij ASVZ een nieuwe richting te geven. 


SOCIAL LABEL >TIJD: is het merk dat door Joost van Bleiswijk en Arte, bedrijf in natuursteen samen met werkebdrijf Senzer wordt gelanceerd. Jongeren gescout door werkbedrijf Senzer zoeken uit restmateriaal granieten stukken bij ARTE groep in Helmond. Ontwerper Joost van Bleiswijk benut de high tech machines in voor lasersnijden van het granieten materiaal. ARTE en Senzer laten zo zien dat zij zich inzetten om jongeren een kans te geven zich te ontwikkelen in een high tech omgeving via dit designproduct.