Social venue ’The Studio’ opent haar deuren in het stadshart van Groningen

Social venue ’The Studio’ opent haar deuren in het stadshart van Groningen

11-08-2021 (17:41) - Creatie

Social venue ‘The Studio’ heeft haar deuren geopend in de Oosterstraat in Groningen. Toekomstig onderkomen van jonge ondernemers, influencers en studenten, die steeds vaker gebruik maken van soortgelijke concepten om nieuwe contacten op te doen, geïnspireerd te raken en tegelijkertijd content te creëren. Met de komst van ‘The Studio’ kunnen creatieven Groningen ontdekken, sparren met mede-ondernemers en content creëren voorzien van alle gemakken.
 
Er zijn diverse werkplekken, fotoverlichting en is er ruimte voor meetings/workshops tot 8 personen. The Studio is de eerste social venue van Groningen en onderscheidt zich door niet te werken met lidmaatschappen, maar met een vast uurtarief. Ook kan je de ruimte in zijn geheel huren voor een dag(deel).

Tot voor kort was ‘The Studio’ een hersenspinsel van de 27-jarige Sophie Hospes, die zelf regelmatig soortgelijke concepten bezocht in het westen van het land voor haar eigen ontwerpstudio StudioSophieHospes. Sophie: “Dagelijks help ik merken en bedrijven bij het vormgeven van hun visuele basis, zodat ze opvallen in het drukke digitale landschap. Ik bedien niet alleen klanten in het noorden, maar werk samen met ondernemers door het hele land. Waardoor ik op vele plekken heb ge-flex werkt, hierdoor raakte ik geïnspireerd om in het mooie Groningen, mijn thuisbasis, social venue ‘The Studio’ te openen. Tot voor kort kon ik maar niet de juiste locatie vinden – tot het rijk historische pand in de Oosterstraat op mijn pad kwam. Alles viel op zijn plaats en ik dacht: laten we het gewoon gaan proberen. Dit gaat dé plek worden waar iedereen welkom is die creativiteit omarmt.”
 
De nieuwe manier van werken, (content) fotoshoots & social co-renting/working is iets wat Sophie graag aan haar klanten wil aanbieden als verlengstuk van haar ontwerpstudio, maar ook aan iedereen die opzoek is naar mede-creatieven. “Want alleen ben je snel, maar samen kom je verder” aldus Sophie. Met de leus ‘You can sit with us’, wil ze een brug slaan tussen ondernemers in creatieve branches door het hele land.