Spinnin’ Records in Amerika uitgeroepen tot '‘Best International Label'

10-08-2017 (15:34) - Creatie

Het Nederlandse dance-label Spinnin' Records is uitgeroepen tot ‘Best International Label’ tijdens de award show van de 2017 Promo Only Summer Sessions vorige week in Atlantic City, New Jersey. Het label versloeg hiermee andere bekende internationale labels als Armada, Blackhole, Enhanced en Ministry of Sound.


De Promo Only Summer Sessions is een driedaagse conferentie voor de Amerikaanse muziekindustrie, afsluitend met een award show. Hier worden onder andere prijzen uitgereikt aan artiesten, radiostations, -programma’s en labels. De stemmen zijn afkomstig van honderden professionals uit de Amerikaanse muziekindustrie wat betekent dat deze awards een belangrijke erkenning zijn voor iedereen werkzaam in muziek, radio en promotie. 

Het is de tweede keer dat het label tijdens de Promo Only Summer Sessions een award wint – in 2015 werd Spinnin’ Records uitgeroepen tot ‘Beste Indie Label’.


erkenning voor ons harde werk 

Cees van der Zwan, hoofd curatie & radiopromotie bij Spinnin’ Records en namens het label aanwezig in Atlantic City: “De Amerikaanse markt is erg belangrijk voor ons en het is dan ook een eer om deze prijs te winnen. Het is erkenning voor ons harde werk en laat zien dat we over de afgelopen jaren een stabiele factor zijn geworden in de US.”


online aanwezigheid grote kracht achter het label

Naast talentontwikkeling is de online aanwezigheid een grote kracht achter het label; veel van de promotie gaat via social media in plaats van via de traditionele kanalen. Spinnin’ Records won eerder al awards voor beste dance label ter wereld en ontving een YouTube Diamond Award voor de 10 miljoenste abonnee, een unieke prestatie voor een volledig onafhankelijk muzieklabel.