#STOPMETPLASTIC in kunstwerk van National Geographic en Museon

26-07-2018 (13:05) - Creatie

Op het terras van het Museon in Den Haag is een levensgroot kunstwerk te zien dat gemaakt is van gerecycled plastic. Het kunstwerk is van Peter Smith. Te zien is een dolfijn die door het gele kader van National Geographic springt. Op deze manier moet de campagne #STOPMETPLASTIC onder de aandacht worden gebracht.


Merijn Tinga, ambassadeur van #STOPMETPLASTIC: "Jaarlijks eindigt zo’n 9 miljard kilo plastic in de oceaan. Er is mede dankzij de campagne veel in beweging gebracht. Niet alleen is de omvang van het probleem duidelijker, maar mensen krijgen ook steeds meer door dat ze zélf een bijdrage kunnen leveren, bijvoorbeeld door geen wegwerpplastic als tasjes en rietjes meer te gebruiken. Extra mooi is dat nu ook de politiek en het bedrijfsleven in actie komen.”

 

kunst

Het levensgrote kunstobject is ruim twee meter breed, drie meter lang en drie meter hoog en gemaakt van van gerecycled plastic. Er is voor de productie onder andere gebruik gemaakt van 3D-printtechnieken. Ontwerper van het kunstwerk is Peter Smith. Peter Smith wel. Smith is oprichter van KLEAN: Klagen Loont Echt Absoluut Niet waarmee hij zich tegen het probleem inzet. Al in 2011 werd zijn initiatief om zwerfafval aan te pakken door de Volkskrant en TEDxAmsterdam uitgeroepen tot een van de beste wereldverbeterende ideeën.