'Stretch' is Thema DDW 2017

27-07-2017 (16:26) - Creatie

‘Stretch’ is het thema van de 16e Dutch Design Week (DDW). De ticketverkoop is nu van start en een deel van het programma is al online te bekijken. 


Met de keuze voor ‘Stretch’ wil de organisatie achter DDW (Dutch Design Foundation) zowel deelnemers als publiek stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfort zone te wagen.  Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, licht toe: ‘De wereld van vandaag is complex en er liggen grote uitdagingen. Ontwerpers hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend, soms confronterend. Dutch design is in die zin yoga voor de hersenen. Rekoefeningen voor wie niet vast wil roesten.’


ruimte om te innoveren

‘Stretch’ is de essentie van design. Door de geest te stretchen ontstaat ruimte om te innoveren. Om te veranderen van richting, van werkwijze, van omgeving en van visie op de wereld. Om over grenzen heen te gaan en de nieuwe standaard te definiëren. Ter ondersteuning van het thema is in samenwerking met bureau Fabrique gewerkt aan een publiekscampagne.

 

Campagne van Fabrique

André Bouwman, creative director Fabrique: ‘Voor de campagne hebben we de rek opgezocht van grotere designthema's als eigenheid, originaliteit en eigenaarschap. We werkten samen met 15 toonaangevende ontwerpers om van bestaand werk nieuwe en onbekende vormen te maken. Dit levert spannende, esthetische beelden op. En soms compleet absurde.”


2500 deelnemers

De organisatie verwacht dit jaar 2500 deelnemers, die verspreid over 100 locaties werk en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. De eerste onderdelen staan inmiddels online. Hoogtepunten zijn de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards en Dutch Invertuals. Ook het Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Piet Hein Eek, Sectie-C, TAC en Yksi organiseren dit jaar weer tentoonstellingen. Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onder meer plaats aan Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente. Blik alvast vooruit op www.ddw.nl


ticketverkoop 

Tegelijk met de bekendmaking van het thema is de online ticketverkoop gestart. Kaarten voor het evenement zijn te bestellen via www.ddw.nl De 16e Dutch Design Week (DDW) vindt plaats van zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober in Eindhoven.