Summer of Love all over again

04-04-2017 (10:52) - Creatie

De flower power periode ligt al zo’n vijftig jaar achter ons, maar de tijden van love, peace en unity staan velen nog helder voor de geest. In Het koninklijk Concertgebouw gaat men deze tijden herleven tijdens de Robeco SummerNights.
 
Vijftig jaar geleden vond de Summer of Love plaats. Popprofessor Leo Blokhuis neemt bezoekers van het concertgebouw mee terug naar deze iconische periode. Daarnaast vertolken Frank Lammers, Anne Soldaat, Jeangu Macrooy, Janne Schra, Yorick van Norden en een band met onder meer Reyer Zwart, Jeroen Kleijn en Henk Jan Heuvelink muziek van een zomer om nooit te vergeten. 
 
Janis Joplin, Jimi Hendrix, The Who, ze komen allemaal langs, samen met muzikale helden die hun doorbraak kenden op het Monterey Pop Festival. De zomer van 1967 staat te boek als het hoogtepunt van de hippiecultuur, die zich met name vormde in en rondom San Francisco. Het Monterey Pop Festival medio juni wist mede door de groeiende kritiek op de Vietnamoorlog een groot publiek te trekken. Muziekgeschiedenis werd er geschreven, een warme zomer volgde. Een voorbode voor wat ons deze zomer te wachten staat? 
 
1967: The Summer of Love vindt plaats op 8 juli, aanvang 20:00u. Kaarten zijn hier verkrijgbaar.