The Drag Agency maakt video om aandacht te vragen voor cultuursector

03-09-2021 (12:04) - Creatie

Het Amsterdamse agentschap The Drag Agency brengt vandaag een video uit, waarin ze een statement maken voor de gehele cultuursector; We’re ready! De sector ligt al maanden plat en vanuit de overheid lijkt er (te) weinig te gebeuren. The Drag Agency wil net als organisaties als Unmute.us en Dutch Nighttime Alliance (DNA) opheldering vanuit Den Haag.
 
In de video zien we Ma’MaQueen, bekend van onder andere het eerste seizoen van Drag Race Holland en de Netflix serie ‘I Like To Watch’, zichzelf klaarmaken voor een groots optreden, zoals dat voorheen vanzelfsprekend was. Ze loopt door een grote gang richting de stage, waarna het beeld op zwart schiet en de kijker net als de culturele sector in het niets verdwijnt. De pay off van de video is ‘We’re Ready’, waarmee The Drag Agency wil benadrukken dat niet alleen zij, maar de gehele sector klaar is om weer te doen waar zij zo goed in zijn; het neerzetten van een unieke ervaring voor publiek.
 

Over The Drag Agency

Het Amsterdamse agentschap The Drag Agency is eind 2019 opgericht en is het eerste full service agentschap voor drag queens in de Benelux. Het agentschap zet hun roster in voor diverse merken, evenementen en organisaties en heeft zo in de afgelopen twee jaar samengewerkt met merken en bedrijven zoals Netflix, Videoland, Red Bull, VU Amsterdam, Hunkemöller, VodafoneZiggo, Uber, PriceWaterhouseCoopers, Google en vele anderen.
 
De missie van The Drag Agency is om met de kunst van drag een omgeving te creëren waarin iedereen zichzelf kan zijn en zo de wereld een stukje mooier te maken: JOIN THE FANTASY. 
 
De video is mede tot stand gekomen met hulp van:
Paradiso Amsterdam
Nick van Eijk
Ma’MaQueen