Theatermakers maken film voor depressieve jongeren

Theatermakers maken film voor depressieve jongeren

11-03-2021 (13:53) - Creatie

De makers van de theaterproductie Laat Het Licht Aan hebben een afslag genomen naar het witte doek. Het doel van de verfilming van de voorstelling is om, samen met 113 Zelfmoordpreventie en de Universiteit van Maastricht, depressie bespreekbaar te maken onder jongeren, vooral tijdens de pandemie.
 
Op 10 maart 2020 speelden de theatermakers Jarno Korf en Willem van Leunen van Throughout Productions nog voor 500 scholieren in Maastricht. Met Laat het Licht Aan wil het tweetal een gezicht geven aan depressie en mensen de handvatten geven om symptomen te herkennen zodat ze actie kunnen ondernemen. De theaterproductie moest uiteraard snel daarna stoppen door de lockdown, waardoor jongeren ineens niet meer te bereiken waren.
 
Film
Al snel ontstond het idee om de theaterproductie te verfilmen, om op die manier toch de doelgroep te kunnen bereiken. Tot en met 16 april 2021 zijn alle losse kaartjes en tickets voor scholen en groepen met een fikse korting van maar liefst 25% te koop. Hiermee helpt men zichzelf, maar ook de makers in deze moeilijke en complexe tijden.