Tien jaar Elephant Parade

10-04-2017 (10:00) - Creatie

In samenwerking met Singer Laren viert de Elephant Parade haar 10-jarig jubileum deze zomer in Laren. De Elephant Parade zet zich in voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant. Vanaf 18 juni tot half september veroveren tientallen unieke olifantenbeelden het straatbeeld van Laren en vormen zij een bijzondere openluchttentoonstelling.

In aanvulling op bestaande olifantenbeelden worden speciaal voor dit jubileum 10 kunstenaars en artiesten gevraagd om een nieuwe olifant te maken. De parade start op de Brink om via de Naarderstraat en de nieuwe entree van Singer Laren in haar beeldentuin te eindigen. De beeldentuin van Singer Laren is vanaf de zomer gratis toegankelijk. Na afloop van de tentoonstelling worden de olifanten in het nieuwe theater van Singer Laren geveild onder leiding van veilinghuis Christie’s. 


Marc en Mike Spits

Elephant Parade is opgericht door vader en zoon Marc en Mike Spits. De eerste expositie vond plaats in Rotterdam in 2007. De olifant wordt nog steeds zwaar bedreigd door het constante verlies van natuurlijk habitat, het stropen voor ivoor en huid en de conflicten tussen mens en olifant.