Timberland en broedplaats KAZERNE openen community garden' in A'dam-Zuidoost

Timberland en broedplaats KAZERNE openen community garden' in A'dam-Zuidoost

27-10-2020 (14:37) - Creatie

Amsterdam-Zuidoost is vanaf nu een stukje groener. In Reigersbos is ‘Jamgarden Amsterdam’ geopend, een community garden voor en door de buurt. De Jamgarden is een initiatief van kleding en footwear label Timberland en maakt onderdeel uit van het internationale urban regreening-project van het merk.  
 
Timberland zet over de hele wereld projecten met lokale changemakers op die moeten zorgen voor vergroening in stedelijke gebieden. Na Londen is het nu de beurt aan Amsterdam waar het merk de handen ineenslaat met  Maru Asmellash, de drijvende kracht achter KAZERNE en medeoprichter van het streatwear label TNO. KAZERNE is een onlangs geopende broedplaats en cultureel centrum in Amsterdam-Zuidoost. Onder leiding van Maru geven buurtbewoners grotendeels zelf invulling en vorm aan de creatieve ontmoetingsplaats. 
 

Jamming

Maru, geboren en getogen in Reigersbos, wil samen met Timberland iets terugdoen voor zijn buurt en het creatieve, diverse talent van de community. Voor de realisatie van de Jamgarden bracht Maru een creatief gezelschap samen die allemaal hun roots in Reigersbos hebben. Ontwerper Brian Juan Pedro, beter bekend als The Parkfather, is de architect van de tuin, samen met groenexpert Mahmoed Mohammed. Vrijwilligers uit de buurt hielpen met alles mee, van het ontwerp tot het aanleggen van de eerste planten in de tuin. In Jamgarden Amsterdam kunnen buurtbewoners allerlei soorten bomen, planten, groentes en bloemen kweken. Ook wordt er fruit geteeld om jam van te maken. Daarnaast is de plek ook perfect voor creatieve evenementen; van kleine concerten, poetry slams en jamsessies tot oogstfeesten en kookworkshops.
 
Paralel aan de opening van de tuin is ook de mini-documentaire Jamgarden verschenen waarin filmmaker Safi Graauw de impact van en beweegreden achter dit community project laat zien. De soundtrack 1107 is van rapper Yung Nnelg.