Tinker imagineers ontwerpt CERN Science Gateway

25-02-2021 (10:46) - Creatie

Tinker imagineers is geselecteerd om het experience design van twee grote onderdelen van de CERN Science Gateway te ontwikkelen, waarvan de opening eind 2022 op de planning staat.
 
Eén ruimte gaat in op de geschiedenis van het evoluerende universum en de ander over onopgeloste mysteries in de natuurkunde. Beiden maken deel uit van het nieuwe wetenschappelijke educatie- en outreach-centrum van CERN, de Europese Organisatie voor Nucleair Onderzoek. Tinker werkt samen met Nederlandse partners voor de engineering en realisatie van hun ontwerp, zo werken ze samen met Bruns voor de productie van de exhibits, YIPP zorgt voor de interactives en Mansveld levert AV-hardware en lichtoplossingen.
 
Science Gateway
De Science Gateway is een centrum van wetenschapseducatie en cultuur met als doel om jongere generaties warm te maken voor de schoonheid van de wetenschap. In het centrum zijn er tentoonstellingen, laboratoria voor wetenschappelijke experimenten voor jongeren, en een groot amfitheater voor het houden van wetenschappelijke evenementen voor zowel deskundigen als niet-deskundigen. Praktijkexperimenten zijn een belangrijk onderdeel van het educatieve programma van de Science Gateway, zodat bezoekers kunnen ervaren hoe het is om een wetenschapper te zijn.
 
 

Beeld boven: Renzo Piano Building Workshop in samenwerking met Brodbeck Roulet Architectes Associés
Beeld onder: Tinker imagineers