Tinker imagineers ontwerpt tentoonstelling Danish Architecture Center

16-07-2020 (11:54) - Creatie

Experience designbureau Tinker imagineers heeft de tentoonstelling Hallo Denmark ontworpen in samenwerking met het Danish Architecture Center. De expositie is een eerbetoon aan de architectuur en de vormgeving van het land.
 
Het Utrechtse bureau ontwikkelde het concept en het design van de tentoonstelling. De bezoekers krijgen zes installaties te zien die voor zes waarden staan die de Denen belangrijk vinden en die invloed hebben op de manier waarop ze bouwen, wonen en leven. Het gaat om verbondenheid met de natuur, onderling vertrouwen, aandacht voor 'hygge', de fietscultuur, het design dat overal zichtbaar is en de behoefte om dicht bij water te wonen.
 
In witte lijsten die scherp afsteken tegen de donkere ruimte eromheen, worden iconische Deense objecten gepresenteerd. Ondertussen laten animaties en infographics de herkomst van deze typisch Deense waarden zien. Het design maakt optimaal gebruik van de transparantie van het glazen en stalen gebouw, BLOX, ontworpen door architectenbureau OMA. Door de interactie aan de binnenkant van de gevel die binnen met buiten verbindt, worden voorbijgangers als het ware uitgenodigd om een bezoek aan de tentoonstelling te brengen.
 
Hello Denmark is van 8 juni tot 18 oktober 2020 te zien in de Golden Gallery van DAC in Kopenhagen.