Tinker imagineers ontwerpt tentoonstelling Nationaal Ereveld Loenen

Tinker imagineers ontwerpt tentoonstelling Nationaal Ereveld Loenen

04-02-2021 (16:39) - Creatie

Nationaal Ereveld Loenen heeft een gloednieuw herdenkings- en educatiecentrum, dat eind 2020 officieel werd geopend door Koning Willem-Alexander. Experience design bureau Tinker imagineers kreeg de opdracht een permanente tentoonstelling te ontwerpen, waarvan een deel zich in een multifunctionele ruimte bevindt en dus verplaatsbaar moest zijn.
 
Het eerste deel van de tentoonstelling richt zich op verhalen van Nederlandse oorlogsslachtoffers en de inzet van Nederlanders tijdens internationale (vredes)missies. Bezoekers komen via spiegels in aanraking met nabestaanden van oorlogsslachtoffers en worden zo geconfronteerd met het idee dat dit ook over henzelf had kunnen gaan. De verhalen maken duidelijk dat het verdriet na zoveel jaar nog sterk aanwezig is en vaak generaties lang doorwerkt. Tijdens het kijken is de bezoeker zich steeds bewust van zijn eigen spiegelbeeld.

Ondertussen biedt een projectie met verschillende fragmenten op een van de muren perspectief op oorlog en vrede toen en nu. In de ruimte ernaast staan de veteranen centraal en komt de bezoeker meer te weten over de militaire missies waaraan Nederland een bijdrage heeft geleverd.
 
Over Tinker
Tinker is een bureau voor creatieve consultancy en belevingscommunicatie. Ze brengen ideeën tot leven door middel van tentoonstellingen, evenementen, paviljoens en multimediale theaters, en doen zowel research, projectontwikkeling, ontwerp, AV en multimedia als productie.