Top Notch & Noah's Ark ontwerpen Derbystar Eredivisiebal

Top Notch & Noah's Ark ontwerpen Derbystar Eredivisiebal

07-07-2020 (09:33) - Creatie

De Derbystar Eredivisiebal seizoen 2020/21 is vandaag officieel gelanceerd. De bal is dit jaar ontworpen door muzieklabels Top Notch en Noah’s Ark. Het ontwerp bestaat uit een elftal aan Nederlandse hiphop-artiesten. Daarmee neemt de bal een sprong in de tijd, op de vorige editie stonden etsen van Rembrandt, naar een nieuwe generatie kunstenaars.
 
Op de bal, die heel toepasselijk 'De Beloften' heet, staan portretten van Yade Lauren, S10, Delany, Mensa, Lucass, Philly More, Caza, Jack, Wally A$M, Sor en ADF Samski. Allemaal artiesten waarvan Top Notch en Noah’s Ark geloven dat ze het gaan maken in 2020/21. Vincent Patty van Noah’s Ark over de samenwerking met de Eredivisie: ‘De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium.’
 
Top Notch & Noah's Ark zijn de vierde gastontwerper van de officiële Derbystar Eredivisiebal. Henk Schiffmacher trapte in 2017 de nieuwe editie af ter ere van 60 jaar Eredivisie. Daarna volgden Johnny de Mol en het Rijksmuseum. De nieuwe bal rolt vanaf 1 augustus op de Nederlandse velden tijdens de FOX Sports Eredivisie Comeback en is vanaf 12 september te zien als officiële bal van het Eredivisieseizoen 2020/'21.
 

Film

Speciaal voor de onthulling van de nieuwe bal is een film gemaakt door Mønaerk. In de video, geregisseerd door Brent Stevens, figureren onder anderen de Eredivisievoetballers Danilho Doekhi (Vitesse), Joel Drommel (FC Twente), Gyrano Kerk (FC Utrecht), Teun Koopmeiners (AZ), Donyell Malen (PSV) en Owen Wijndal (AZ).