Topsport Amsterdam: van statisch naar dynamisch merk

22-11-2018 (13:13) - Creatie

CapeRock heeft de nieuwe merkidentiteit en huisstijl voor Topsport Amsterdam ontwikkeld. Het doel van de rebrand is om Topsport Amsterdam te helpen van een statisch, institutioneel merk te transformeren naar een dynamisch, sport georiënteerd merk. 


Topsport Amsterdam creëert de optimale randvoorwaarden voor talentvolle sporters in Amsterdam om zich te kunnen ontwikkelen tot internationale medaillekandidaten. Dit doet Topsport Amsterdam door het assisteren van sporters in het Centrum voor Topsport en Onderwijs en door de ondersteuning van topsport verenigingen met hun programma ‘Amsterdams Talent’. Tevens acquireert, adviseert en faciliteert Topsport Amsterdam topsportevenementen in Amsterdam. Topsport Amsterdam verbindt de zakelijke wereld met topsport met Amsterdam als podium.


Om de ambities en groeidoelstellingen te realiseren is het voor Topsport Amsterdam noodzakelijk om haar merk en organisatie naar alle stakeholders zichtbaarder te maken. Hiervoor is de strategie van Topsport Amsterdam vertaald naar een nieuwe merkidentiteit gebaseerd op de kernwaarden: Topsport, Amsterdam en Trots. 


Deze kernwaarden zijn in het nieuwe design vertaald in een nieuwe interpretatie van de drie Andreaskruizen van Amsterdam. Deze worden tevens gebruikt als visueel podium dat Topsport Amsterdam biedt. Topsporters worden uitgelicht door ze centraal voor het nieuwe beeldmerk van Topsport Amsterdam te plaatsen, als zijnde het podium. Van het logo is een krachtig en modern ontwerp gemaakt met een visuele hint naar de lijnen die bij elke sport te zien zijn. De nieuwe interpretatie van de Andreaskruizen samen met het lijnenspel staan voor de verbindende kracht van Topsport Amsterdam.


geweldig trots

‘'Wij zijn geweldig trots. Op resultaat dat we met elkaar bereikt hebben, maar ook op de manier waarop CapeRock dat samen met ons bereikt heeft. Ze hebben heel goed begrepen waar we naar op zoek waren. En dat hebben ze op een bijzonder creatieve wijze tot uiting laten komen. De merkidentiteit, het logo en de huisstijl die we nu hebben gaan ons helpen om de stappen te maken die we voor ogen hebben. We gaan zichtbaarder zijn, laten zien wat we bereiken voor de stad en sport. Het straalt de trots uit die we creëren en het laat exact zien waar we voor staan: sport centraal op het podium van de stad. Het is een grote stap die we zetten, maar wel een waar we aan toe zijn. Hier kunnen we mee verder', aldus Frank Thewessem, Algemeen Directeur van Topsport Amsterdam.


De nieuwe merkidentiteit en huisstijl is doorvertaald naar online, print en collateral toepassingen