Turkish Airlines lanceert tweede Lego Inflight video

08-02-2019 (17:06) - Creatie

Turkish Airlines brengt met The LEGO® film franchise een nieuwe veiligheidsvideo uit. In de video spelen de hoofdrolspelers van de nieuwste grote geanimeerde LEGO avontuur, The LEGO movie 2 van Warner Bros. Pictures, die wereldwijd in de bioscopen draait vanaf 8 februari 2019.


In augustus 2018 debuteerde Turkish Airlines de allereerste LEGO-veiligheidsvideo die geïnspireerd was op de LEGO film franchise. De video stond bovenaan de virale hitlijsten met 20 miljoen views in de eerste maand en won goud op de Clio Entertainment Award van 2018.


Tegelijk met de release van het vervolg op de blockbuster-hit The LEGO Movie, heeft de Star Alliance-luchtvaartmaatschappij nu een eigen vervolg - een tweede inflight safety-video met LEGO-personages, die vanaf 1 maart op alle vluchten wordt getoond. In de tweede video spelen Emmet, Lucy en anderen personages uit de cast van The LEGO Movie 2 een rol, waarin LEGO Batman zelf aan het roer staat als regisseur van de film van 4 minuten en 27 seconden.


400 mensen betrokken bij creatief proces

De productie van de tweede veiligheidsvideo van LEGO duurde in totaal 979 uur en werd geproduceerd in vijf verschillende landen: Turkije, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië. Er waren meer dan 400 mensen betrokken bij het creatieve proces. De live-actieploeg bestond uit meer dan 80 personen, terwijl het animatieteam bijna 70 personen omvatte.
 
De nieuwe veiligheidsvideo bevat 24.000 LEGO-minifiguren die in de menigte staan voor de Super Hero-wedstrijd in Kaapstad en 20.330.795 LEGO-stenen die gebruikt zijn om alle locaties in de nieuwe video te bouwen.