VHD creëert Balmoral DUETO ‘Serie Signaturas’

11-07-2018 (09:30) - Creatie

Royal Agio Cigars introduceert Balmoral DUETO. Dit is de eerste handgemaakte sigaar, die is uitgebracht onder het nieuwe, op samenwerking gebaseerde, Balmoral Serie Signaturas-platform.


Boris Wintertmans, CEO Royal Agio Cigars, en E.P. Carrillo's legendarische Ernesto Pérez-Carrillo tekenden voor de eerste samenwerking. Hoewel elke sigarenmaker een unieke en persoonlijke stijl heeft, delen ze de filosofie dat gepassioneerde nieuwsgierigheid essentieel is om te ontdekken en te genieten van het beste wat het leven te bieden heeft.
 
Van Heertum Design werd gevraagd om deze speciale samenwerking te vertalen in een opvallend verpakkingsontwerp en om de wereldwijde branding te creëren voor dit sigaarexperiment, dat onlangs in 5 verschillende vitolas (modellen) op de Amerikaanse markt werd geïntroduceerd: Robusto, Ovación, Gran Toro, Gordo en Churchill.
 
"De samenwerking van deze twee legendes, uit verschillende continenten, wordt vertaald in een passende combinatie van twee compleet verschillende ontwerpstijlen", zegt  Rob van Heertum, strategy director bij VHD.
De hoofdrol, binnen dit complete project, is voor een creatief element dat bestaat uit twee delen. Het bekende 'B-schild' (Balmoral), in een nieuwe strakke wit/gouden uitvoering en een decoratief rood Cubaans deel, dat het culturele erfgoed van Ernesto Pérez-Carrillo weerspiegeld. 
 
“Omdat de sigarenproductie nog een echte ambacht is en elke sigaar met de hand wordt gerold, wilde we ook echte ambacht in het creatieproces toepassen", licht Van Heertum toe. Het decoratieve Cubaanse gedeelte werd daarom met de hand geïllustreerd. De gekrulde decoratieve elementen in de illustratie, vertellen figuurlijk het levensverhaal van Ernesto Pérez-Carrillo, die oorspronkelijk vanuit Cuba met zijn gezin naar de VS emigreerde. Zijn eerste liefde was jazzmuziek. Hij was drummer voordat zijn andere passie voor sigaren tot een groot succes groeide. Muzieknoten, drumstokken en een trommel zijn terug te vinden in de illustraties om dit te visualiseren.