Viktor en Rolf geëerd in Kunsthal Rotterdam

31-05-2018 (17:13) - Creatie

De tentoonstelling ‘Viktor en Rolf: Fashion Artists 25 Years’, ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse modehuis Viktor en Rolf, is afgelopen zaterdag 26 mei feestelijk geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Mabel van Oranje-Nassau. 


Voor de Kunsthal is het de derde tentoonstelling die zij samen met gastcurator Thierry-Maxime Loriot organiseert. Eerdere projecten waren de tentoonstelling over Jean Paul Gaultier (2013) en de eigen internationaal reizende tentoonstelling over modefotograaf Peter Lindbergh (2016). Samen met Viktor en Rolf is een selectie gemaakt van de hoogtepunten uit hun carrière. Zestig van de meest opvallende stukken zijn  nu te zien. Bezoekers hebben een bijzondere kans om haute couture nu een keer van dichtbij te zien.

 

schenking

Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum heeft de Han Nefkens Foundation aangekondigd dat zij acht modestukken aan Museum Boijmans Van Beuningen schenken, waarmee de collectie van dat museum nu uitkomt op 24 stuks.