Vincent meets Rembrandt in de Noorderkerk

Vincent meets Rembrandt in de Noorderkerk

01-07-2021 (11:21) - Creatie

Op zaterdag 3 juli gaat in de Noorderkerk in Amsterdam de expositie Vincent meets Rembrandt, the Untold Story in première. De expositie gaat over de inspiratie die Vincent van Gogh als schilder ontleende aan Rembrandt en zijn schilderijen.
 
Vincent meets Rembrandt, the Untold Story is een Immersive Experience voor jong en oud. Bezoekers kunnen de belangrijkste werken van de schilders bekijken dankzij 360-graden projectie. Met behulp van 38 projectoren stapt de kijker de wereld van Vincent van Gogh binnen. De schilderijen komen tot leven met muziek en bewegend beeld.
 

Noorderkerk

De Noorderkerk in het centrum van Amsterdam is omgebouwd tot expositieruimte waarin de bezoeker aan de hand van Vincent’s brieven het verhaal van de twee beroemdste Nederlandse schilders verteld wordt. Vincent’s bewondering voor Rembrandt blijkt uit de vele brieven aan zijn broer Theo. Wat weinig mensen weten is dat hij ook regelmatig Rembrandt als voorbeeld gebruikte voor eigen werk. Voorbeelden hiervan zijn: het Bijbelse werk De opwekking van Lazarus en het spectaculaire portret van de Aartsengel Gabriel.
 
Vincent meets Rembrandt, The Untold Story is geopend voor publiek van zaterdag 3 juli tot 31 oktober 2021. Alle kerkelijke activiteiten van de Noorderkerk gaan ongehinderd door.