Winnaars Polestar Design Contest bekendgemaakt

12-11-2020 (13:16) - Creatie

Automerk Polestar heeft de winnaars van de eerste jaarlijkse Design Contest bekendgemaakt. De Poolse Konrad Cholewka won de eerste plaats in de professionele categorie met zijn ‘Polestar MMXL’, een inclusieve, autonome pod met een flexibel interieurontwerp, met een pure combinatie van twee geometrische vormen.
 
De categorie studenten is gewonnen door Siddhesh Bhogale uit India met zijn ‘Polestar 40’, een luchtschip dat twintig jaar vooruitblikt en Polestar-design combineert met een visuele interpretatie van de luchtvaart van de 21e eeuw. Arthur Martins uit Brazilië kreeg een eervolle vermelding voor zijn ‘Spänning’. Een ontwerp van een elektrisch jacht dat het potentieel laat zien van een elektrische cruiser die een echt alternatief biedt voor conventionele vaartuigen, net als Polestar in de autowereld.
 
Polestar nodigde ontwerpers uit om een visie op toekomstige mobiliteit te creëren met als thema 'puurheid'. Het ontwerp hoefde niet dat van een concrete auto te zijn. Er kwamen honderden inzendingen binnen uit onder meer India, Zuid-Korea, Japan, Duitsland, de Verenigde Staten, Zweden, Brazilië, Polen en China.
 
De winnende designs worden omgezet in 1:5 schaalmodellen die, na eerst virtueel te zijn tentoongesteld, een tour gaan maken langs de Polestar Spaces wereldwijd.