Yentl en de Boer winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020

Yentl en de Boer winnen de Annie M.G. Schmidtprijs 2020

30-03-2021 (09:53) - Creatie

De Annie M.G. Schmidtprijs, een initiatief van het Amsterdams Kleinkunst Festival en Buma Cultuur, is toegekend aan het lied Het is begonnen van Yentl en de Boer. Het lied is afkomstig uit het theaterprogramma De Kampvuursessies. De tekst werd geschreven voor de Avond van de Kleinkunst en is een antwoordlied op het nummer Het is over van Annie M.G. Schmidt.

Yentl Schieman en Christine de Boer ontvingen uit handen van jurylid Cor Bakker in Kunststof Maandag op NPO Radio 1 en NPO2 Extra een bronzen büste van Annie M.G. Schmidt - ontworpen door Frank Rosen - en een geldbedrag van 3.500 euro. Het is de tweede keer dat Yentl en de Boer de Annie M.G. Schmidtprijs winnen. Ik heb een man gekend werd in 2014 bekroond als beste theaterlied.
 
De Annie M.G. Schmidtprijs
De Annie M.G. Schmidtprijs bekroont een tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest van het beste Nederlandstalige theaterlied van het voorgaande jaar. De criteria zijn vanwege de Corona pandemie versoepeld, nummers die in try-out programma's zijn uitgevoerd konden ook worden ingestuurd.