Young Impact introduceert ‘Young Impact Creator’

Young Impact introduceert ‘Young Impact Creator’

17-02-2021 (11:34) - Creatie

Media berichtten de afgelopen weken regelmatig shockerende cijfers over de problematieken die bij jonge Nederlanders door de coronacrisis zichtbaar worden. Young Impact en hun community van jongeren zetten zich sinds het begin van de crisis in om in deze pittige tijden een positief verschil te kunnen maken voor een ander. Daarom lanceert Young Impact de ‘Young Impact Creator’. Deze webapp geeft jongeren spelenderwijs inzicht in wat zij belangrijk vinden, helpt hen met het ontdekken van hun sterke punten en combineert dit meteen tot een concrete actie die zij in hun omgeving kunnen uitvoeren.
 
Uit een test onder de doelgroep bleek dat jongeren de toegevoegde waarde inzien van een dergelijke tool. Het quiz element zorgt ervoor dat op speelse wijze duidelijk wordt wat impact maken betekent, hoe je in actie kunt komen en waar in jouw omgeving. Er worden handige hulpmiddelen geboden zoals een coach en stappenplan voor het uitvoeren van jouw actie. De tool biedt een stukje bewustwording over het eigen kunnen en draagt bij aan maatschappelijke vorming, omdat de jongere ontdekt wat impact maken überhaupt is, wat bij hem of haar past en de drempel naar in actie komen stevig wordt verlaagd.

“Het feit dat het een webapp is met een krachtig design maakt het passend en aantrekkelijk voor jongeren, iets wat we ook hoorden uit de test met die doelgroep,’’ zegt Mehdi Du Puy, Hoofd Digital & Data bij Young Impact, ‘’Veel jongeren vinden Young Impact een tof merk waar ze bij willen horen, maar de stap zetten naar in actie komen en iets doen voor een ander is groot. Met de Young Impact Creator ervaar je op een leuke en simpele manier dat die stap veel minder groot is dan je denkt. Zo leren jongeren hopelijk spelenderwijs in een paar minuten meer over zichzelf en de impact die ze kunnen maken.”
 
De Young Impact Creator is tot stand gekomen in samenwerking met Greenberry en development partner Lightbase. “Bij Greenberry proberen we samen met opdrachtgevers én de doelgroep oplossingen te ontwikkelen die bijdragen aan een iets mooiere maatschappij. Met de Young Impact Creator dagen we jongeren uit het verschil te maken voor een ander. Een onderwerp dat in deze onzekere tijden alleen maar relevanter is geworden,” aldus Sebastiaan Bode, Strategy Lead Greenberry.