YouTubers brengen eerbetoon aan Herman Brood

05-03-2017 (16:05) - Creatie

Herman Brood stond graag in de belangstelling, deelde graag zijn leven met anderen. Hij was eigenlijk de eerste vlogger van Nederland. Met de vele privé opnames van Herman, maakte regisseur Dennis Alink de documentaire Unknown Brood die vandaag en op 12 maart om 21:00 uur wordt uitgezonden bij KPN Presenteert op kanaal 18.


KPN Presenteert heeft vijf bekende Youtubers gevraagd een hommage vlog over de Nederlandse Rock’n Roll Junkie te maken. Teske de Schepper, Giel Beelen, Nanne Meijer, Niek Roozen en Colin van den Bos hebben toegang gekregen tot privé opnames die Herman van zichzelf maakte. Dit exclusieve materiaal is niet gebruikt in de documentaire en ook nog nooit eerder vertoond. De vlogs worden rond de première van Unknown Brood op KPN Presenteert gepubliceerd.

Is je leven zo ontzettend de moeite waard dat je het met anderen moet delen? Of is je leven pas de moeite waard wanneer je dit met anderen deelt? Muzikant en schilder Herman Brood filmde de laatste jaren van zijn leven. Een deel van deze privé opnames is terug te zien in de documentaire Unknown Brood van Dennis Alink (Sluizer Speaks) en producenten BlazHoffski en Levy Productions, welke vorig jaar in première ging tijdens IDFA in Carré en daarna door Amstel Film in de bioscoop werd uitgebracht. Het overige materiaal wordt nu door de vloggers van 2017 nieuw leven ingeblazen.

De Nederlandse Youtubers hebben het materiaal op eigen wijze verwerkt in hun vlogs. Het is eerste vlog is nu te bekijken op het kanaal van Nanne Meijer

De overige vlogs zijn rond de première van Unknown Brood op KPN Presenteert te zien op de kanalen van de Youtubers:

Giel Beelen  
Niek Roozen
Colin van den Bos  
Teske de Schepper


Unknown Brood is op 5 en 12 maart om 21.00 uur te zien voor klanten van KPN bij KPN Presenteert op kanaal 18. De documentaire is ook voor langere termijn beschikbaar in het on demand menu.