Zesde editie van Amsterdam Art Weekend

24-07-2017 (10:30) - Creatie

Het Amsterdam Art Weekend vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 26 november. Dit jaar omvat het vierdaagse programma, dat jaarlijks meer dan 46.000 bezoekers trekt, meer dan 50 deelnemende locaties en meer dan 100 events. Het Amsterdam Art Weekend wordt georganiseerd door Stichting Amsterdam Art.


Gallery Opening Night

Amsterdam Art Weekend biedt zijn bezoekers een uitgelezen kans om vier dagen lang, dwars door de stad, de meest uiteenlopende openingen, debatten en activiteiten bij te wonen. Vrijdag 24 november staat in het teken van ‘Gallery Opening Night’. Als onderdeel van het Amsterdam Art Weekend openen de 25 geselecteerde galeries hun deuren en tonen zij het beste op nationaal en internationaal niveau. Op het programma staan nieuwe werken van kunstenaars als Tjebbe Beekman, Erik van Lieshout en Han Schuil maar ook internationale shows van grootheden als Evelyn Taocheng Wang, Daniel Richter en Inti Hernandez. 


Culturele instellingen

Naast de galeries vormen culturele instellingen als de Rijksakademie van beeldende kunsten, Stedelijk Museum en de Oude Kerk belangrijke pijlers van het programma. De opening van het Amsterdam Art Weekend valt gelijk met de RijksakademieOPEN, het jaarlijkse moment waarop het publiek de kunstenaarsstudio’s van de Rijksakademie kan bezoeken. Het Stedelijk Museum presenteert een selectie uit de vorig jaar verworven Borgmann-collectie. Voor een overzicht van het volledige programma: houdt vanaf september de website in de gaten. 
 

Beeld
2016: Opening van Jordan Wolfson's tentoonstelling 'MANIC / LOVE / TRUTH / LOVE' op het Stedelijk Museum Amsterdam. Foto: Fabian Landewee