11 miljoen euro opgehaald door bitcoin bedrijf BTC Direct

30-10-2020 (15:28) - Economisch

Het Nijmeegse bitcoin bedrijf BTC Direct heeft bekendgemaakt 11 miljoen euro opgehaald met een serie A investeringsronde.
 

Eerste grote investering

BTC Direct bestaat 7 jaar en dit is de eerste grote externe investering. Met de 11 miljoen euro van de privé-investeerders wil CEO Mike Hutting sneller groeien. 'We zijn in het voorjaar van 2013 met BTC Direct gestart, toen Bitcoin nog in de kinderschoenen stond en er maar een handvol andere cryptocurrency's waren. De ervaringen die we sindsdien hebben opgedaan, helpen ons voorspellen waar de markt naar toe gaat. We hebben diensten ontwikkeld die inspelen op onze verwachtingen van de markt de komende jaren.'
 

Groei bedrijf

Hutting wil het medewerkersbestand mee laten groeien met het bedrijf. Er werken nu ongeveer 50 mensen bij het bitcoin bedrijf, de verwachting is dat dit wordt verdubbeld.
 

Meer producten

Daarnaast ontwikkelde BTC Direct de cryptocurrency app BLOX. Deze app versimpelt handelen in bitcoin en andere cryptocurrency’s en vereist geen voorkennis. Ook heeft het bitcoin bedrijf de webshop Cryptomaan overgenomen. Cryptomaan is gespecialiseerd in de opslag van cryptomunten, met de overname heeft BTC
Direct een eigen webshop geopend.
 
Mede-eigenaar Davy Stevens vult aan en zegt dat het bedrijf hard werkt om een Private Trading Desk voor vermogende individuen, bedrijven en fondsen uit te rollen.
 

Bitcoin koers stijgt

Halverwege maart stortten de aandelen-, goud en olieprijzen in door paniek op de markten door het coronavirus. Ook de bitcoin koers halveerde in een paar dagen tot 5.000 dollar. Inmiddels is de waarde van de cryptomunt alweer gestegen tot 13.000 dollar. Stevens noemt het goed getimed dat de koers stijgt en BTC Direct een grote investering binnen heeft gehaald.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing