2017: geen auto zo populair als de Clio

04-01-2018 (10:39) - Economisch

In 2017 rolden er – voor zover dat kan met een auto – 11.778 exemplaren van de Renault Clio over de toonbank. Hiermee is het de best verkochte auto van het jaar. Een lekker succesje voor Renault Nederland. 
 
Het succes van de Clio heeft er mede aan bijgedragen dat Renault een marktaandeel van 10,3 procent haalde. Alleen Volkswagen verkocht meer auto’s. In totaal komt Renault uit op 50.031 geregistreerde personen- en bedrijfsauto’s uit. Hiermee zijn de cijfers fors beter dan in 2016. Omdat het marktaandeel van Volkswagen daalde, lijkt zich een spannende strijd te ontspinnen tussen de twee automerken.
 

Tweedehands

Deze strijd is ook duidelijk zichtbaar op de automarkt voor tweedehands auto’s. Zo zijn de Renault Clio en Volkswagen Golf op dit moment erg gewild onder de autoliefhebbers. Deze auto’s worden in groten getale geïmporteerd uit het buitenland, omdat de occassions soms niet aan de vraag kunnen voldoen. De totale verkoop van occassions groeit dan ook gestaag door; in 2017 hebben autobedrijven 4,5 procent meer tweedehands auto’s verkocht dan in 2016. Daarnaast worden er natuurlijk ook nog steeds veel particuliere auto’s verkocht via verschillende online platformen, zo kun je ook via Marktplaats een nieuwe Renault kopen.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing