Aanmelden Young Business Award geopend

17-01-2022 (11:36) - Economisch

De zoektocht naar de 'Beste Jonge Onderneming van Nederland' is gestart. Dit jaar belooft de scale-up competitie spannender dan ooit te worden en wordt het tv-programma wekelijks uitgezonden op RTL-Z & Videoland.
 
De Young Business Award bestaat dit jaar uit vijf tv-afleveringen die vanaf zondag 15 mei wekelijks om 17:00 uur te zien zijn op RTL-Z en een dag later op Videoland. De eerste vier tv-afleveringen zijn voorrondes, waarin per aflevering drie deelnemers hun bedrijf in 60 seconden pitchen aan de jury met als doel om één van de vier finale tickets te ontvangen. De vier finalisten komen opnieuw in actie tijdens de vijfde (finale) aflevering. De winnaar van de Young Business Award wordt aan het einde van de finale aflevering bekend gemaakt.
Als winnaar van de scale-up competitie ontvang je naast de kristallen award, de titel 'Beste jonge onderneming van Nederland' en is er een Investeringspot van 1.000.000 euro beschiukbaar.

De investeringspot van 1 miljoen euro is een zeer gunstige investering voor de winnaar. De winnaar en investeerder(s) moeten hier beiden na afloop samen uitkomen (net zoals bij Dragons Den) en kunnen hier beiden ook (mits gewenst) van afzien. Het is als deelnemer dus ook prima om deel te nemen aan de Young Business Award, het media moment te pakken en vervolgens af te zien van de investeringspot van 1 miljoen euro.

De organisatie van de Young Business Award streeft ernaar om de tijdsinvestering van deelnemers zo minimaal mogelijk te maken. Als je wordt geselecteerd als een van de 12 deelnemers en doorgaat naar de voorrondes op televisie is alleen een pitchdeck nodig (een oud investeringsdeck voldoet) voor de beoordeling van de jury. De productie van de tv-afleveringen wordt georganiseerd op maandag 14 maart en dinsdag 15 maart en hiervoor moet je als deelnemer ongeveer twee uur op locatie aanwezig zijn. Als je doorgaat naar de finale aflevering, dan verdubbelt deze tijdsinvestering (opnieuw twee uur) voor het opnemen van de finale aflevering.
 

Aanmelden

Bedrijven met een leeftijd tot en met acht jaar kunnen zich hier (kosteloos) tot 1 februari aanmelden als deelnemer van de Young Business Award. 

Bureaus

Media

Marketing