ACM pakt telecombedrijven hard aan met miljoenenboete

30-12-2019 (09:45) - Economisch

Telecombedrijven KPN, Tele2, T-Mobile en Vodafone krijgen miljoenenboetes opgelegd door toezichthouder ACM. De bedrijven worden beboet voor de onjuiste en onvolledige info over hun telefoonabonnementen voor consumenten op hun websites.
 
De vier telecombedrijven verkopen telefoonabonnementen via de website. De informatie moet juist en volledig zijn zodat consumenten goed kunnen vergelijken en een keuze kunnen maken. De bedrijven verzaakten volgvens de ACM in de voor consumenten noodzakelijke informatie. T-Mobile krijgt de hoogste boete: 3,9 miljoen euro. KPN moet 3,4 miljoen euro aftikken; Vodafone 3,1 miljoen en Tele2 2,7 miljoen euro.
 
De telecombedrijven krijgen de boetes onder meer opgelegd voor onduidelijke info over de eenmalige kosten bij een aanbieding, en voor de onjuiste vermelding dat databundels, bel- en sms-bundels 'onbeperkt' zijn.
 

Fundamenteel oneens

De telecombedrijven laten in een reactie weten het niet eens te zijn met de opgelegde boetes. Vodafone noemt de hoogte van de boete "disproportioneel". T-Mobile zegt het "fundamenteel oneens" te zijn met het besluit van de ACM "en de onderbouwing daarvan".
 
KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 zeggen tegen het besluit in beroep te gaan. 

NOS

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing