Aldi wil 900 nieuwe winkels in VS

12-06-2017 (11:21) - Economisch

De Duitse Supermarktdiscounter Aldi is van plan om zo’n 5 miljard dollar tin de VS te investeren. Het gaat negenhonderd nieuwe winkels en de renovatie van enkele honderden bestaande vestigingen.


2.500 locaties
Tegen het einde van 2022 wil het Duitse concern 2.500 locaties hebben in de VS, melden Amerikaanse media maandag. De uitbreiding moet werkgelegenheid creëren voor 25.000 mensen. Aldi, dat al sinds 1976 actief is in de VS, heeft nu ongeveer 1.600 Amerikaanse vestigingen, maar veel Amerikanen kennen de keten nog niet goed. Een forse uitbreiding moet hier verandering in brengen.
 
bredere trend
De investering van Aldi is onderdeel van een bredere trend. Zo opent de Duitse branchegenoot Lidl toevallig deze donderdag de eerste tien winkels in de VS als onderdeel van een expansieplan voor de komende jaren.
 
felle concurrentiestrijd 
Deze uitbreidingsplannen van de Duitse discounters zullen waarschijnlijk voor een felle strijd gaan zorgen in de Amerikaanse supermarktsector. Lidl en Aldi claimen producten fors goedkoper aan te kunnen bieden, vergeleken met de Amerikaanse concurrenten. Wal-Mart, de grootste supermarktketen ter wereld, loopt alvast vooruit op de concurrentiestrijd. In elf staten wordt getest met lagere prijzen en ten opzichte van de concurrentie probeert Wal-Mart 15 procent goedkoper te zijn.

NU.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing