Algemene Ledenvergadering PLUS stemt in met fusie met COOP

29-11-2021 (18:52) - Economisch

De Algemene Ledenvergadering van PLUS stemt in met een overgrote meerderheid met de voorgenomen fusie met Coop. Begin september werd bekendgemaakt dat PLUS en Coop overeenstemming hadden bereikt om samen verder te gaan. Met de instemming van vandaag en de instemming van de Ledenraad van Coop, die tegelijkertijd plaatsvond, is een belangrijke stap richting de afronding van de fusie gezet.
 
Door de voorgenomen fusie ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland, met een landelijk netwerk van ca. 550 winkels opererend onder de PLUS formule en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten.
 
Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “We zijn trots dat ons fusievoorstel op zoveel instemming van onze leden mag rekenen. Het is uniek dat twee gevestigde coöperaties fuseren. Het geeft ons de mogelijkheid een nog sterkere en betere coöperatie te worden, waar ondernemende retailers zich thuis voelen. Door onze krachten te bundelen kunnen we onze sterke uitgangspositie als Beste Supermarkt van Nederland verder uitbouwen om zo de klant nog beter te kunnen bedienen.”
 
Ook de Algemene Ledenvergadering van COOP heeft met de fusie ingestemd. Fred Bosch, algemeen directeur COOP: "Met deze instemming hebben we een belangrijke mijlpaal gerealiseerd in het fusieproces. We zijn verheugd dat de leden van beide coöperaties ons enthousiasme voor de krachtenbundeling delen. Daarmee vormen we de nieuwe gezamenlijke coöperatie, waarin gepassioneerd ondernemerschap en actieve betrokkenheid van consumenten geborgd zijn. Door het samengaan realiseren we meer slagkracht, zodat we in de toekomst onze klanten nog beter kunnen bedienen.”
 
De ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen hebben eerder al een positief advies afgegeven over de fusie. De voorgenomen fusie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM), waarvoor het proces nog loopt. Naar verwachting zal de transactie begin 2022 worden afgerond. In de komende jaren zullen de Coop-winkels worden omgebouwd naar de PLUS formule en zal de integratie worden voltooid. 

 


Bureaus

Media

Marketing