Alle cacao van Verkade nu Fairtrade gecertificeerd

22-06-2021 (10:47) - Economisch

Na een intermezzo van enkele jaren is Verkade weer terug bij Fairtrade. In 2008 koos het bekende chocolademerk voor Fairtrade certificering van haar chocoladerepen. En sinds deze zomer is er sprake van een hernieuwd partnerschap. Door deze samenwerking draagt Verkade bij aan een beter inkomen voor cacaoboeren in West-Afrika.

Dankzij Verkade stijgt de Fairtrade premiebijdrage uit Nederland voor cacaocoöperaties met ruim 10%. Fairtrade zet zich in voor een betere positie van kleinschalige cacaoboeren. Krachtenbundeling is de eerste, onmisbare stap in dat proces. Niet alleen in de producerende landen door middel van coöperaties, maar ook in de landen waar de producten verkocht worden - zoals de chocolade in Nederland - door middel van samenwerking met fabrikanten.

Fabian van Schie, Managing Director van Koninklijke Verkade, licht de hernieuwde samenwerking toe: "Om onze marktpositie te verstevigen, investeren we in een vernieuwde positionering van het Verkade merk, die de komende maanden meer zichtbaar zal worden. Verkade staat voor 'het thuisgevoel voor iedereen mogelijk maken'. En een cruciaal onderdeel van je thuis voelen is veiligheid en voldoende inkomen verdienen om je gezin te kunnen onderhouden. Fairtrade is voor ons de partner om hier een bijdrage aan te kunnen leveren. De geïntegreerde aanpak om de cacaoboeren en hun families een beter leven te geven sluit naadloos aan op onze intentie en aspiratie en maakt de samenwerking opnieuw relevant voor Verkade."

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing