Amsterdamse festivalorganisaties geven kleur aan opvanglocaties voor dak- en thuisloze mensen

Amsterdamse festivalorganisaties geven kleur aan opvanglocaties voor dak- en thuisloze mensen

08-10-2021 (11:24) - Economisch

In de Gemeente Amsterdam leeft het hoogste aantal dak- en thuisloze mensen in Nederland. Opvanghuizen zijn voor velen van hen de enige plek waar zij zich even thuis kunnen voelen. Echter, door een veelal praktische inrichting, stralen de locaties vaak weinig huiselijkheid uit en zijn sommigen wat verouderd. In samenwerking met vier grote Amsterdamse festivals gaan Homebass Foundation en The Paco Foundation aan de slag om hier verandering in te brengen en de opvanghuizen meer kleur te geven.
 
Ze roepen tienduizenden dansliefhebbers op om ook in actie te komen en samen een omgeving te creëren die bijdraagt aan beter herstel van bezoekers. Het project, genaamd “Geef Kleur”, gaat in oktober van start met als doel om vier Amsterdamse opvanglocaties een make-over te geven, nog voor de Kerst.
 

Kleurrijk collectief

Om de opvanglocaties te ‘pimpen’ is Homebass Foundation een samenwerking gestart met The Paco Foundation, De Regenboog Groep en vier festivalorganisaties: ZeeZout, STRAF_WERK, Chasing the Hihat en Nomads. Jade, festivalmanager van STRAF_WERK: ‘Als er iets duidelijk is geworden afgelopen jaar, is het wel hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je jezelf kan zijn, je kan uitdrukken en nieuwe mensen kan ontmoeten. Onze evenementen geven voor heel veel mensen kleur aan hun leven en daarom zagen we direct een perfecte match met Homebass Foundation.” 
 
Tijdens de make-overs gaan de bezoekers van de inloophuizen zelf aan de slag, samen met festival bouwers, bekende DJ’s, buurtbewoners en dansliefhebbers om hun opvanghuis kleurrijker maken. Dat wil zeggen nieuw meubilair, sfeervol licht, meer kleur en meer groen. Daarbij staan de wensen van de bezoekers en medewerkers centraal, het zijn immers hun woonkamers.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing