Belastingdienst stuurt zzp'ers nieuw btw-identificatienummer

10-10-2019 (11:36) - Economisch

Mensen met een eenmanszaak in communicatie & reclame krijgen vanaf donderdag 10 oktober als eerste groep een nieuw btw-identificatiennummer, het btw-id. In totaal ontvangen deze maand ongeveer 1.3 miljoen ondernemers dit nieuwe btw-id.

In het nieuwe btw-identificatienummer is het BSN van de ondernemer niet langer verwerkt. Zo wordt de privacy van de ondernemer beter gewaarborgd. Het nieuwe btw-id is geldig vanaf 1 januari 2020. De Belastingdienst verzendt de brieven deze maand al, zodat een ondernemer nu al voorbereidingen kan treffen, zoals het aanpassen van briefpapier en het informeren van de boekhouder.
 
Het btw-id is een persoonlijk, uniek nummer dat bestaat uit een reeks van 14 tekens. Vanaf 1 januari 2020 moeten ondernemers het btw-id op facturen en hun website vermelden om zich te identificeren als btw-plichtig ondernemer. Daarmee voldoen zij aan de wettelijke eisen. Voor handel binnen de EU is het belangrijk dat mensen met een eenmanszaak hun btw-id tijdig doorgeven aan hun leveranciers.

Ondernemers houden hun huidige btw-nummer voor communicatie met de Belastingdienst en voor de btw-aangifte. Ga voor meer informatie naar de site van de Belastingdienst. 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing