Beleggen en traden in bitcoins niet meer alleen een 'mannending'

Beleggen en traden in bitcoins niet meer alleen een 'mannending'

05-10-2020 (09:00) - Economisch

De koers van bitcoins is enorm bewegelijk. Waar de traditionele valutaparen beperkt bewegen heeft de koers van de bitcoin enorme sprongen gemaakt. Dit grillige koersverloop maakt het mogelijk om grote bedragen te verdienen door te handelen in bitcoins: je kunt namelijk zowel profiteren van dalende als van stijgende koersen. In dit artikel leggen we uit wat de voordelen van beleggen en van handelen in bitcoins zijn.
 
Hoewel de bekendheid van bitcoins in Nederland  hoog is - 95% van de Nederlandse consumenten kende bitcoin al in 2018 - is nog niet altijd duidelijk hoe en wanneer je het meest succesvol kunt zijn als je in bitcoins wilt beleggen of handelen. Er zijn twee manieren waarop in je bitcoins kunt beleggen. Je kunt ervoor kiezen om actief te handelen in bitcoins (trading) of je kan ervoor kiezen om bitcoins voor de lange temijn te kopen (beleggen). 
 

bitcoin beleggers

Bitcoin beleggers kopen bitcoins met het doel deze op een later tijdstip met winst te verkopen.  Een bitcoin belegger zal bitcoins dus kopen met als doel het voor langere tijd vast te houden. Dat kan variëren van enkele maanden tot jaren. Voordeel van deze keuze is dat je de bitcoin koers niet continu in de gaten hoeft te houden.
 

bitcoin traders

De bitcoin trader verschilt in twee belangrijke opzichten van een bitcoin belegger:

1. De trader handelt vaak op een veel kortere termijn. Afhankelijk van de tradingstijl en strategie, kan de tijd tussen het openen en sluiten van een positie variëren van enkele seconden tot dagen of weken. De termijn waarop een trader een open positie heeft, is dus over het algemeen korter dan bij een belegger.
Bittcoin trading vergt dus over het algemeen meer tijd en aandacht.
2. De trader werkt vaak zowel met long als short posities, terwijl de belegger meestal alleen voor long posities kiest. Met een long positie wordt gespeculeerd op een koersstijging, met een short positie op een koersdaling.
Het werken met zowel long als shortposities heeft als groot voordeel dat er praktisch altijd wat te verdienen valt, zolang je maar de juiste positie hebt ingenomen. 
 
Samenvattend: met bitcoin trading is potentieel meer te verdienen dan met beleggen, maar het vraagt ook meer tijd en aandacht aangezien je er heel actief mee bezig moet zijn. 
 

vrouwen versus mannen

Opmerkelijk ook is dat het handelen in bitcoins de laatste tijd populairder is geworden onder vrouwen in Nederland, waarbij vrouwen met name minder snel worden verleid door de 'hype van de dag'. Onderzoek laat zien dat veel vrouwen op een vast moment in de maand een vast bedrag kopen en ze kiezen vaker voor de bekendste en veiligste cryptocurrency’s. Het gevoel om iets te missen (FOMO) lijkt bij vrouwen dus minder te spelen dan bij mannen. Bovendien blijken vrouwen in praktijk vaker bereid elkaar te helpen om succesvoller te worden. 
 
Maar of je nou man of vrouw bent, uiteindelijk is het belangrijkste dat je kiest voor dat wat het best bij je persoonlijkheid past. Heb je een hekel aan stress? Kies dan voor beleggen. Ga je toch meer voor de kick van het snelle succes, dan is trading misschien wel helemaal jouw ding.
 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing