Bijna een kwart minder nieuwe vacatures

Bijna een kwart minder nieuwe vacatures

07-04-2020 (17:10) - Economisch

Ten opzichte van het begin van het jaar, zijn er in de laatste week van maart/begin april bijna een kwart minder nieuwe vacatures online gepubliceerd. Dat blijkt uit gezamenlijke analyses van Jobdigger en Intelligence Group. In week 14 ging het om 53.772 unieke online vacatures, een daling van 24 procent ten opzichte van de eerste week van januari.
 
Als het seizoen effect meegerekend zou worden, zou het gaan om een daling van 25 procent ten opzichte van deze week in maart 2019. Het bedrijfsleven laat de grootste daling zien ten opzichte van het begin 2020, met een daling van 43 procent. Bureaus (uitzend- en W&S bureaus) hebben daarentegen slechtst 10 procent minder vacatures, met in de laatste week van maart zelfs een kleine groei ten opzichte van een week daarvoor.
 

 

 

 

 

 

 

 


De 10 meest gevraagde functies door bureaus (eind maart/begin april 2020)

1. Magazijnmedewerker
2. Medewerker Klantenservice
3. Vrachtwagenchauffeur
4. Accountmanager
5. Werkvoorbereider
6. Elektromonteur
7. Operator Food
8. Timmerman
9. Verzorgende IG
10. Administratief Medewerker


Grote regionale verschillen

Groningen, Drenthe, Zeeland en Overijssel hebben de grootste daling in nieuwe vacatures. In Groningen is de daling 44 procent, gevolgd door Drenthe met 39 procent, Zeeland 36 procent en Overijssel 33 procent. In Friesland is opvallend genoeg nog nauwelijks sprake van een daling in nieuwe vacatures. In de laatste week van maart waren dat er 1.508. Een daling van -2 procent ten opzichte van het begin van het jaar en een groei van +8 procent ten opzichte van week 13. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 De daling van nieuwe vacatures per opleidingsniveau is voor alle niveaus nagenoeg gelijk. De vraag naar academici is met 26 procent gedaald ten opzichte van het begin van het jaar, voor hbo’ers met 25 procent en voor mbo’ers met 23 procent.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing