Bitcoin onverminderd populair bij Nederlanders

08-05-2018 (11:49) - Economisch

Bitcoin is voor Nederlanders nog onverminderd populair, en dan voorbij mannen die er bijna een half uur per dag aan besteden.


Van het geld dat Nederlanders in cryptovaluta investeren, zit iets minder dan de helft in Bitcoin. Daarnaast zitten ze nog in Ethereum, Ripple en Litecoin. Dat Bitcoin ook in de toekomst de populairste munt om in te investeren is, blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.

 

bekendheidsdichtheid

De bekendheid van Bitcoin in Nederland is hoog, want 95% van de Nederlandse consumenten kent Bitcoin. Daarmee is de naam Bitcoin bijna een verzamelnaam geworden voor cryptovaluta, een term die maar bekend is bij  57 procent. Andere munten zijn nauwelijks bekend in Nederland. Ethereum (20%), Litecoin (15%) en Ripple (14%) volgen op ruime afstand van Bitcoin.

 

onderzoek

Alle resultaten zijn te vinden in de Cryptovaluta Monitor, een onderzoek van Multiscope naar betalen, beleggen en sparen in een nieuwe economie. In het onderzoek zijn 7.364 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd. 
 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing