Blendle heeft in 2018 opnieuw geld nodig

28-12-2017 (09:45) - Economisch

 Blendle wil in 2018 weer nieuw kapitaal verwerven en onderhandelt hierover met investeerders. De geldinjecties van het afgelopen jaar heeft ontvangen, zijn onvoldoende om de verwachte aanloopverliezen voor een langere periode te kunnen dragen.


Blendle-oprichter Alexander Klöpping stelde eerder deze week dat het bedrijf dusdanig groeit, dat het wil blijven investeren. 'In 2017 heeft Blendle alle interne records verbroken. Elk kwartaal van dit jaar steeg de kwartaalomzet ten opzichte van het jaar ervoor.' Volgens Klöpping zijn gesprekken met een toekomstige investeerder in een afrondende fase.


'gerede twijfel'

Blendle investeert sterk in buitenlandse expansie, waarbij de kost voor de  baat uitgaat. Afgelopen week deponeerde de onderneming uit Utrecht haar jaarverslag over 2016 bij de Kamer van Koophandel. In dat jaar liep het verlies op tot €2,4 mln, tegenover €1,6 mln verlies in 2015. Mocht Blendle de komende periode geen nieuwe investering aantrekken, dan bestaat er 'een gerede twijfel over de continuïteit van de onderneming na april 2018', aldus het jaarverslag. Het bedrijf noemt de kans dat zoiets gebeurt echter 'zeer laag', wegens de status van de onderhandelingen en de intenties van de huidige investeerders. In 2014 staken The New York Times en het Duitse Axel Springer €3 mln in de onderneming. Zij kregen hiervoor in ruil 23% van de aandelen. Blendle is daarop actief geworden in e VS en in Duitsland. Voor een tweede kapitaalronde werden vorig jaar het Japanse Nikkei, eigenaar van de Financial Times, en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Inkef Capital binnengehaald. 


FD.nl

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing