BOIP start actie: gratis i-DEPOTs in juni 2020

BOIP start actie: gratis i-DEPOTs in juni 2020

19-06-2020 (13:51) - Economisch

In juni 2020 kan iedereen gratis i-DEPOTs indienen bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP). Niet één idee en niet één keer, maar zo vaak en zo veel als je wilt.
 
Een i-DEPOT is een bewijsmiddel waarmee u kunt aantonen dat een bepaald idee, concept, format of ontwerp al bestond. Een idee vastleggen kan verstandig zijn, als je later wilt kunnen aantonen dat je het gecreëerd, bedacht of ontworpen hebt. Normaal gesproken kost een i-DEPOT 37 euro voor 5 jaar. Maar in juni 2020 kan iedereen zijn nieuwe idee gratis online vastleggen in een i-DEPOT.
 

Wat zijn de voordelen van een i-DEPOT?

Het i-DEPOT geeft u een wettelijk bewijs waarop een datum staat.
De geldigheid van het i-DEPOT bewijs staat vast voor de hele EU.
Als iemand beweert dat hij jouw creatie bedacht heeft, kan het i-DEPOT je helpen het tegendeel te bewijzen.
Je idee wordt versleuteld opgeslagen in het i-DEPOT en krijgt een betrouwbaar datumstempel.
 

Hoe werkt het?

Het indienen van een i-DEPOT gaat eenvoudig en snel. Binnen een paar minuten heb je een officieel i-DEPOT bewijs in handen: een wettelijk bewijs met een datumstempel. Zo kun je antonen dat je dit idee op een bepaalde datum had. En dus veilig verder met de ontwikkeling van je idee.
 

Waarom deze actie?

BOIP organiseert deze actie om ondernemers een hart onder de riem te steken. En omdat nieuwe ideeën extreem belangrijk zijn in deze bijzondere tijd. Daarom willen ze iedereen met nieuwe ideeën ondersteunen door middel van deze actie. .
 
BOIP is de officiële instantie voor de registratie van merken en modellen in de Benelux. Ook kunt u bij hen uw idee vastleggen in een i-DEPOT.  

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing