Bruynzeel Storage Systems terug in Nederlandse handen

Bruynzeel Storage Systems terug in Nederlandse handen

22-07-2021 (12:55) - Economisch

Bruynzeel Storage Systems, de Europese marktleider in mobiele opslagsystemen, heeft Gilde Equity Management aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Met de nieuwe aandeelhouder zal Bruynzeel haar groeistrategie in verschillende internationale markten uitvoeren.
 
Financiële details worden niet bekendgemaakt. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Bruynzeel boekte vorig jaar een omzet van circa € 60 miljoen en wil in 2026 groeien naar meer dan € 100 miljoen. Dit mede door de sterk groeiende internationale vraag naar ruimtebesparende opslagoplossingen en door nieuwe innovatieve oplossingen toe te voegen aan het productaanbod.
 

Groeistrategie

Met de steun van Gilde zal Bruynzeel de uitvoering van haar internationale groeistrategie versnellen door verder marktaandeel te winnen, te groeien door geografische expansie, door nieuwe veelbelovende segmenten te ontwikkelen en toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Naast autonome groei maken acquisities in belangrijke geografische gebieden en segmenten deel uit van de groeistrategie. In februari 2021 nam Bruynzeel de Amerikaanse distributeur RDT Concepts over. Deze samenwerking geeft Bruynzeel meer commerciële kansen op de Amerikaanse markt, de grootste markt in opslagoplossingen ter wereld.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing