Bunq gaat samenwerken met TransferWise

07-11-2018 (10:39) - Economisch

Bunq gaat een samenwerking aan met de dienst TransferWise. Daarmee is Bunq de eerste Nederlandse bank die geen wisselkoersopslag rekent buiten de Eurozone. Een transactie naar het buitenland kost daardoor minder geld. 


Met TransferWise betalen klanten de daadwerkelijke wisselkoers, in plaats van een wisselkoers die door een bank is vastgesteld. Klanten kunnen in de bunq-app op die manier in vijftien verschillende valuta geld overmaken zonder daarvoor extra kosten kwijt te zijn. 'Het is onze missie om gebruikers te bevrijden van grenzen en obstakels in traditioneel bankieren, zoals bijvoorbeeld verborgen kosten', legt oprichter en CEO Ali Niknam uit. 'De samenwerking met TransferWise is een waardevolle toevoeging om die missie kracht bij te zetten. Dit is de volgende grote stap om vrijheid te introduceren in de wereld van het traditioneel bankieren.' 


8 keer goedkoper

Dankzij TransferWise zijn de gebruikers van de bunq-app nu 8 keer goedkoper uit, blijkt uit onderzoek. Bovendien krijgen ze bij het versturen van een internationale betaling meteen te zien welke kosten hieraan verbonden zijn. Daarmee wil Bunq meer transparantie bieden. 
Een andere nieuwe stap waarmee Bunq traditioneel bankieren wil veranderen, is het eenvoudig inscannen en betalen van facturen. Gebruikers hoeven daarvoor niet meer handmatig gegevens in te vullen en kunnen automatisch via de app een betaling sturen. 


Coolest Dutch Brands

Bunq is vanwege de innovatieve werkwijze dit jaar door FONK genomineerd voor Coolest Dutch Brands. Daarbij wordt een podium geboden aan 12 actuele sustainable brands van Nederlandse origine die door lef en uitgekiende marketing een breed publiek aanspreken en van daaruit ook daadwerkelijk een verandering weten te bewerkstelligen.

De CEO van Bunq legde in het kader van Coolest Dutch Brands de missie van de bank. 'Bij Bunq staat zijn privacy niet te koop en wordt zijn geld nooit geïnvesteerd in nare bedrijven. Wij gaan voor een duurzame samenwerking', vertelde hij. 

 

 

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing