bunq haalt grootste fintech series A-ronde ooit op

bunq haalt grootste fintech series A-ronde ooit op

08-07-2021 (12:14) - Economisch

bunq kondigt aan €193 miljoen te hebben opgehaald tegen een waardering van maar liefst €1,6 miljard. Pollen Street Capital en Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq, namen deel aan de ronde die de boeken ingaat als de grootste serie A ooit behaald door een Europese fintech. Als onderdeel van de deal neemt bunq Capitalflow Group over, een particuliere Ierse kredietverstrekker. De groeistrategie van de challenger bank werpt zijn vruchten af: naast de investeringsronde, draait bunq haar allereerste winstgevende maand.
 
De investeringsronde markeert een nieuwe fase in bunq’s groeiambities. Het bedrijf, opgericht in 2012 door internationaal topondernemer Ali Niknam, die €98,7 miljoen uit eigen zak in bunq investeerde, was tot dusver de enige challenger bank die 30 Europese markten betrad zonder een cent durfkapitaal. Door volledig zelf gefinancierd te zijn, kon het bedrijf altijd de vrijheid en onafhankelijkheid behouden om een ??bank te bouwen die inspeelt op de behoeften van haar gebruikers. Het eerste externe kapitaal stelt bunq in staat om te groeien middels een fusie- en overname strategie. Als onderdeel van de deal neemt bunq nu allereerst de Ierse kredietverstrekker Capitalflow Group over.
 

Wat een bank moet zijn

"bunq is opgericht om de traditionele bankensector radicaal te veranderen en te laten zien wat een bank kan en moet zijn. bunq zet haar gebruikers altijd op de eerste plaats en alles in de app is erop gericht om het leven makkelijker te maken, op een duurzame manier. We zijn enorm verheugd om de krachten te bundelen met Pollen Street Capital om de bank van The Free verder uit te breiden in heel Europa", zegt Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.
 
*De investeringsronde is in afwachting van goedkeuring door De Nederlandsche Bank.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing