bunq voegt Spanje als volgende stap in Europese expansie toe

31-08-2021 (20:31) - Economisch

Na eerder nieuws over de deelname van bunq aan de grootste serie A-ronde ooit opgehaald door een Europese fintech, lanceert bunq de volgende stap op weg naar het worden van een volledig pan-Europese digitale bank. 
 
Deze maand kunnen alle nieuwe en bestaande bunq-gebruikers in Spanje een Spaanse IBAN ontvangen, waardoor ze hun bunq-rekeningen optimaal kunnen gebruiken van Sevilla tot Santander. Dit gebeurt in navolging van de introductie van Duitse IBAN’s in april en Franse IBAN’s in juni dit jaar.
 
Een andere, nieuwe functionaliteit stelt alle bunq-gebruikers met een bankrekening in staat om IBAN’s uit meerdere Europese landen toe te voegen aan hun bunq-app: de perfecte tool voor iedereen met een internationale levensstijl.
 

Nieuwe functie Local Currency

Als primeur voor de challenger bank, introduceert bunq haar nieuwe functie Local Currency’, waarmee gebruikers niet-euro valuta kunnen ontvangen, converteren, beheren en overboeken zonder de bunq app te hoeven verlaten. De eerste 100 bunq-gebruikers die zich online aanmelden, kunnen de functionaliteit testen met Amerikaanse dollars. De service zal in oktober voor alle gebruikers worden geïntroduceerd, waarbij ook Britse ponden toegevoegd zullen worden.
 
Deze nieuwe functionaliteiten zijn ontwikkeld naar aanleiding van onderzoek waarbij 70% van de potentiële bunq-gebruikers de bank had verteld dat ondersteuning van meerdere IBAN’s en valuta’s 'zeer' of 'extreem' belangrijk voor hen waren bij hun besluit waar te gaan bankieren.
 
Ali Niknam, CEO en oprichter van bunq, zegt: “bunq zet haar gebruikers altijd op de eerste plaats en alles in de app is erop gericht om het leven makkelijker te maken, op een duurzame manier. Wanneer potentiële gebruikers ons iets vertellen dat belangrijk voor hen is, bouwen we het! Meer IBAN's en meer valuta's betekent meer mogelijkheden voor onze gebruikers om ook in een ander land te bankieren als een local.”

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing