Carnaval levert meer euro’s dan katers op

02-02-2017 (09:53) - Economisch

Als je zelf een fanatiek carnavalvierder bent, dan is de kop wellicht wat onwaarschijnlijk. Toch blijkt uit het nationals carnavalsonderzoek dat carnaval het zuiden 250 miljoen euro oplevert. Helemaal zeker doen we het niet, maar we vermoeden dat het totaal aantal katers lager uitvalt. 
 
Het nationals carnavalsonderzoek wordt uitgevoerd door CompleetVerkleed in samenwerking met Happy Cactus en enkele regionale kranten. Het is de tweede editie van het onderzoek, voor deze versie zijn 2500 respondenten gestrikt die vragen beantwoorden over de beleving en tradities rond het (bijna) heilige feest. 
 
Met name op financieel vlak is carnaval een belangrijk feest voor de zuidelijke provincies. Ongeveer 60% van de respondenten zegt meer dan 70 euro uitgeven. Jaarlijks zijn er ongeveer 1.500.000 carnavalsvierders. De onderzoekers hebben berekend dat we in totaal zo’n 100 miljoen euro uitgeven. Per dag. Gemiddeld genomen gaan we ongeveer 2,5 dag carnaval vieren waardoor we de 
 
Een van de opvallendste uitkomsten is dat mensen minder enthousiast zijn over het feest. Het onderzoek leverde bijna 10% minder enthousiaste reacties op dan vorig jaar. Bijna de helft van de ondervraagden zegt er weer zin in te hebben, maar de groep criticasters blijft toenemen. Alleen onder jongeren tussen 18 en 35 jaar blijft carnaval onverminderd populair. Zij vinden carnaval de beste week van het jaar.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing