CirclePrinters neemt Roto Smeets Group over

13-02-2017 (11:45) - Economisch

Roto Smeets Group en CirclePrinters gaan hun activiteiten te bundelen. Er is inmiddels een overeenkomst ondertekend, waarbij CirclePrinters Holding de aandelen en operationele activiteiten van Roto Smeets Group overneemt in een cash-transactie.

De nieuwe combinatie krijgt een Executive Board (Raad van Bestuur), bestaande uit Peter Andreou (CPH) en Joost de Haas (RSG).


De transactie moet nog worden goedgekeurd door de Oostenrijkse mededingingsautoriteiten en is onder voorbehoud van een positief advies van de Centrale Ondernemingsraad van Roto Smeets Group en finale goedkeuring door de aandeelhouders van beide ondernemingen.


Joost de Haas, CEO van Roto Smeets Group: “Beide ondernemingen zijn complementair in West-Europa en versterken hiermee de posities in de belangrijkste Europese markten, zoals Duitsland en Frankrijk. Samen kunnen we profiteren van verdere schaalgrootte in onze operaties en onze  marketing & sales- en inkoopafdelingen en kunnen we onze drukwerkportfolio verder optimaliseren. De nieuwe onderneming vormt ook de basis voor de verdere internationale expansie van MPG., onze divisie voor communicatiestrategie en content marketing. Met de volledige herfinanciering van Roto Smeets Group door Rabobank en DLL eerder deze maand en de fusie met CirclePrinters zijn we uitstekend gepositioneerd om concurrerend te blijven en in de toekomst te investeren”.


CirclePrinters is een Europese print-groep, met het hoofdkantoor in Amsterdam en operationele activiteiten in Oostenrijk (Oberndorfer Druckerei, Salzburg), België (Hélio, Charleroi), Finland (Helprint, Mikkeli), Duitsland (J. Fink Druck, Ostfildern) en Spanje (Impresia Ibérica, Madrid, Toledo en Barcelona). De onderneming telt 1.500 medewerkers.

Naar verwachting zal de transactie eind maart worden afgerond.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing