Columbus, Cube en Continium samen verder als Discovery Museum

Columbus, Cube en Continium samen verder als Discovery Museum

02-04-2021 (10:22) - Economisch

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade – Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center – gaan verder onder één gezamenlijke naam: Discovery Museum. Met deze nieuwe aanpak bouwt het museum voort op wat in de afgelopen jaren is neergezet.
 
In Discovery Museum worden de thema’s van Columbus, Cube en Continium gecombineerd in één museum waar alles draait om het ontdekken van wetenschap, technologie, ontwerp en de aarde. De nieuwe koers is het resultaat van het ingrijpende heroriënteringstraject waar de museumstichting zich sinds medio 2020 in bevindt. Zodra het weer mag, hoopt het museum vele bezoekers te kunnen inspireren een steentje bij te dragen aan een betere wereld voor de toekomst.
 

Laatste hand aan nieuwe exposities

Momenteel zijn musea vanwege de geldende coronamaatregelen nog gesloten, zo ook Discovery Museum. Directeur Hans Gubbels: “Natuurlijk hopen we snel weer bezoekers te mogen ontvangen, maar we zitten niet stil. We hebben de afgelopen tijd gebruikt om de route in en om ons gebouw aan te passen. Vrijwel het gehele complex is straks met één ticket toegankelijk, dus veel entreepoortjes konden weg. Ook leggen we op dit moment de laatste hand aan drie nieuwe tijdelijke exposities, die we straks als het weer mag, presenteren aan onze bezoekers. Er komt een expositie over innovatief ontwerp van Limburgse bodem, een foto-expositie over de invloed van plastic op de aarde en een interactieve doe-expositie die we samen met IBA Parkstad hebben gemaakt.”

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing