Continews geeft NOW-steun weer terug

Continews geeft NOW-steun weer terug

07-04-2021 (10:51) - Economisch

Continews betaalt de staatssteun terug die het kreeg in de periode van de coronacrisis. De PR-dienst had het geld mogelijk kunnen houden, maar eigenaar Casper van Diemen vindt dat het daarmee tegen de geest van de noodwet in zou handelen.
 
“De regeling is bedoeld als vangnet voor bedrijven die het afgelopen jaar in de problemen zijn geraakt. Maar wij zijn dat niet. Er zijn andere organisaties die de steun wél nodig hebben.”
 

Een vijfde

Ondernemers konden een beroep doen op de eerste NOW-regeling als zij minstens een vijfde van hun opbrengsten zagen wegvallen door de coronamaatregelen, zoals de sluiting van de horeca en het verbod op evenementen. Om te voorkomen dat mensen massaal ontslagen werden, riep de Nederlandse overheid daarom de NOW-regeling in het leven. Bedrijven krijgen op die manier financiële steun van het Rijk om de salarissen door te kunnen betalen.

Net als vele andere bedrijven, maakte Continews in het begin van de coronacrisis een terugval in de omzet.  Van Diemen: “Hoewel de coronacrisis voor niemand een leuke tijd is, boden en bieden zich er nog steeds iedere dag nieuwe kansen aan. Niet dat de crisis positief is, maar er ontstaan ook weer andere mogelijkheden met andere soorten klanten. Mede daardoor ben ik erg blij en trots dat Continews op dit moment, ondanks de bijzonder lastige tijd, een financieel gezond bedrijf is.”  


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing