Coolblue bereikt recordomzet van 1,35 miljard

21-02-2019 (09:21) - Economisch

Coolblue heeft het afgelopen jaar een recordomzet van 1,35 miljard euro bereikt. Daarmee was de omzet 160 miljoen euro hoger dan in 2017, blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers. Bovendien steeg de NPS in 2018 tot 69, waarmee Coolblue een ongekend hoge score op het gebied van klanttevredenheid behaalde.


De webshop heeft de klantvriendelijkheid het afgelopen jaar dan ook weten te vergroten. Zo werden de website en app ook beschikbaar in het Engels en Frans. Bovendien investeerde Coolblue flink in de bezorgproposities. Niet alleen door tv's te gaan bezorgen en installeren, maar ook met CoolblueFietst. Inmiddels wordt daardoor al 60 procent van de pakketjes met de fiets bezorgd in zeven grote steden in Nederland en België. 


Het e-commercebedrijf verwacht dit in 2019 verder uit te kunnen bouwen. Pieter Zwart, Beginbaas bij Coolblue, licht toe: 'Ik ben trots op onze resultaten en ook positief over 2019. Energiepositief, want dit jaar levert ons nieuwe zonnedak genoeg energie voor ons magazijn, voor al onze winkels en zelfs alle fietsen van CoolblueFietst. We gaan dit jaar dan ook nog meer klanten blij maken en meer dan 1 miljoen keer bij klanten aan de deur komen met onze eigen bezorgers - met de camion of op de fiets.'


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Media pagina

Media

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing